Omega 42-mästarna totalvann Ornö Runt

Fyra Omega 42-or ställde upp i gårdagens Ornö Runt – två i cruisingklassen utan spinnaker och två i SRS 3 med spinnaker. Våra Omega 42-mästare 185 Marietime med Thomas Höjer och Marie Wiman lyckades bäst och vann cruisingklassen före 201 Joy med Svante Wibom. Thomas och Marie seglade faktiskt så bra att de även vann totalt och Svante blev trea totalt. Sämre gick det för spinnakerbåtarna 303 Anandra med Göran Haglund och 106 Oriole II med Lars G Karlsson som hamnade rätt långt ner i fältet.

Medan det i vanliga fall brukar bli rätt mycket kryss och läns på runt Ornö så blev det i år väldigt mycket halvvind/sträck där spinnakerbåtarna inte fick utdelning för sina högre mättal (och att starta 1 timme senare i en avtagande vind).

Kul att se hur konkurrenskraftiga våra gamla skönheter ändå är mot betydligt nyare konstruktioner (med bl.a. större djupgående som gjorde att de inte kom in till stranden i Kolnäsviken som vi fyra Omega 42-or gjorde).

Tyvärr missade jag att ta någon bild med oss fyra liggande bredvid varandra i viken men jag kan garantera att vi hade det trevligt på fredagskvällen!

Länk till resultatlistan finns här.

Ornö segrare 1

 


Inlagd under: Nyheter


Kommentarer inaktiverade.