Sensommarträffen

Nu har vi klart med lite fler detaljer inför sensommarträffen den 29 – 30 augusti på Ornö i Stockholms södra skärgård och hoppas kunna ha en hyfsat normal sensommarträff trots coronatider. Vi skall som tidigare aviserats träffas i Kolnäsviken på Ornös västra sida. Lägger till under fredag kväll eller lördag förmiddag på norra sidan av viken och samlas kl. 12,30  uppe vid (med självklart Corona avstånd) nordöstra delen (som kallas Bjurviksudd, se tidigare inbjudan här) för välkomstdrink. Bubbel med tilltugg som Sällskapet bjuder på för att sedan fortsätta med sedvanliga sillunchen (som var och en ordnar själva). Det blir picknick så vi kan enkelt hålla ett lagom avstånd för att ändå kunna umgås och kanske klämma till med en och annan nubbevisa.

Därefter behöver vi röra på oss och därför kör vi en quiz-runda som vi hoppas kunna anordna på något vis utan att tappa bort någon medlem i skogen, det vore tråkigt. Inte nog med detta så efter kommer några båtar visa nyheter på ”Öppen båt” vår egen lilla Omega 42-mässa. Där vi vill gärna presentera roliga, bekväma och praktiska prylar som håller våra vackra båtar moderna och smarta. Vi har i dagsläget 5 båtar som (återigen Coronaavstånd ombord) gärna visar upp sina fiffiga lösningar, alltifrån eltoa till hårdvindfock. Har du något som du vill visa upp, stort som smått? Tveka inte att maila till svante@liftsall.se  så ordnar vi en liten skylt om vad just din båt vill visa.

Vi kommer också ta upp beställning på nya fina tröjor med broderat Omega 42-märke , (tenniströja och sweatshirt, några prover kommer att finnas, se bilder nedan) och självklart också sälja våra tjusiga vimplar.

När kvällen kommer så hoppas vi att de som vill har med sig kräftor att inmundiga. Om båtarna justeras och läggs i bra linje så blir det en trevlig samvaro på distans från respektive sittbrunn, det får bli så i år…

När vi sedan vaknar på söndagen så blir det en kort kappsegling för de som vill, som vanligt utan undanvindssegel, endast med stor och fock. Hur banan blir bestäms på skepparmöte kl 9,00 samma dagberonde av vindriktning och styrka.

För att vara med om dessa spännande dagar behöver ni endast maila till kontakt@omega42.se och talar om hur många ni blir ombord. Vi hoppas på bra väder och många deltagare, det vore kul. Gamla rekordet är 21 båtar…… kan vi slå det i år trots Corona? Med lite draghjälp av Indiansommar så kanske det går, det vore kul!

Segla vackert!

Styrelsen i Omega 42 Sällskapet

bestående av Svante, Göran, Leif, Olle, Robert och Lars Gunnar.

Tröja blå  T tröja vit Joy på kryss


Inlagd under: Nyheter


Kommentarer inaktiverade.